Počitnice se iztekajo in že smo na pragu novega veroučnega leta. Vsi vaši duhovniki ter kateheti, vas prav lepo pozdravljamo in vam želimo blagoslovljeno in uspešno novo šolsko in veroučno leto. Lep slovenski pregovor pravi: »Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo«. Zato bomo v nedeljo, 3. 9. praznovali ob 8. uri šolsko mašo. Pri maši bomo blagoslovili vse veroučence in njihove šolske torbe, da bi imeli uspešno šolsko in veroučno leto in da bi vas varovali angeli varuhi. Z rednim veroukom bomo začeli po urniku v ponedeljek, 11. 9..

Veroučne knjige naj si veroučenci letos kupijo kar v katoliški knjigarni Družine na Tržaški cesti 4 v Postojni. Že prejšnji župnik g. Ervin se je v knjigarni dogovoril za zadostno število veroučnih knjig in delovnih ter liturgičnih zvezkov. V prvem, drugem in tretjem razredu imajo veroučenci le delovne in liturgične zvezke. V višjih razredih pa si lahko veroučenci izposodijo veroučne knjige od svojih predhodnikov (npr. od starejšega brata, sestre, sorodnika, znanca). Veroučenci 9. razreda, ki so že bili pri birmi in so polni Svetega Duha, ne potrebujejo liturgičnega zvezka, prav tako naj tudi še ne kupujejo veroučnih knjig in delovnih zvezkov, ker bo gradivo za verouk izbral gospod Alan Tedeško, ko pride v župnijo v oktobru. Do takrat bodo devetošolci imeli srečanja z župnikom.

Okvirni urnik verouka je objavljen na oglasni deski.

Tudi letos bo možnost za predšolski verouk od 3-5. let. Srečanja bodo ob torkih ob 17.15 uri v Postojni. S predšolskim veroukom bomo začeli šele 19. 9..

V prvem razredu bomo letos poskusili verouk s skupnim sodelovanjem župnika in staršev. Kako bo verouk v prvem razredu potekal, bodo starši natančno seznanjeni na uvodnem srečanju, ki bo v torek, 5. 9. ob 16.30 v župnijski dvorani v Postojni tudi za veroučence in starše iz župnije Studeno. Na srečanje naj starši prinesejo izpolnjeno prijavnico, ki jo dobijo zadaj pod korom. Prijava otroka k verouku je potrebna le v prvem razredu in velja do preklica, oziroma za vseh devet let. Za otroka, ki ni bil krščen v Župniji Postojna ali Studeno je potrebno priložiti krstni list, ki vam ga izda župnijski urad, kjer je bil otrok krščen.

V novem katehetskem letu je prišlo do določenih menjav v ekipi katehetov in katehistinj. Iskrena zahvala vsem katehistinjam za dosedanje delo, ki zaradi upravičenih razlogov v tem letu ne morejo pomagati in zahvala tudi vsem novim, ki bodo letos učili.

Biti skupaj in se učiti od Jezusa in drug od drugega je velik dar in priložnost tako za duhovnika kot za starše in otroke. Papež Frančišek je v sinodalni spodbudi Radost ljubezni zapisal, da so starši nezamenljivi pri verski vzgoji, zato je naloga župnika in katehetov, da staršem pomagamo, ne pa, da jih pri verski vzgoji nadomestimo. In to je bistveno. Jezus nam pravi »hodite za menoj in pridite k meni«. Zato veselo zakorakajmo za Njim v novo šolsko in veroučno leto. Vsem želimo sproščen začetek in obilo Božjega blagoslova.

Vaš župnik in ekipa katehetov.

Komentarji so zaprti.