Dekanijski misijon z naslovom Vstopimo skozi vrata vere smo začeli v soboto 16. 2. 2013, ko je v naši sredi bil g. škof Metod Pirih in je predstavnikom župnij v dekaniji podelil misijonske sveče. Med nami so bili tudi misijonarji, ki se bodo trudili po naših župnijah in nas navduševali za življenje po veri.

V vhodni veži je  od nedelje 10. 2. razpredelnica kjer se lahko vpišete tisti, ki ste pripravljeni gostiti misijonarja in ljudi in tako postati gostitelj misijonskih središč. Čas za prijavo je do četrtka 21. 2. Izbirate lahko dan kdaj gostite misijonarja. Gostitelj mora biti iznajdljiv in povabiti na srečanje kogarkoli želi. Omejitve ni. To so lahko drugače misleči, lahko drugih veroizpovedi. Pomembno je le, da so odprti za srečanje in pogovor.

Skratka na tak način bomo pokazali, kakšni misijonarji smo! Želim vam veliko uspeha in milosti, s tem pa tudi veliko zadovoljstva pri širjenju Kristusovega nauka, saj je Jezus dejal, da nas bo priznal pred Nebeškim Očetom, če bomo mi njega pred ljudmi.

V soboto 2. 3. dopoldne ob 10. uri pa bo v Postojni dekanijsko srečanje za vse zdravstvene in socialne delavce. Gost srečanja bo Dr. Marko Pišljar. Najprej bo sveta maša v cerkvi, potem pa v župnijski dvorani predavanje o depresiji in izgorelosti. Po predavanju pa še prijateljsko druženje. Vabljeni!

 

Komentarji so zaprti.