V župniji Studeno bomo v pripravi na misijon, ki bo trajal od 8.3. do 17.3. imeli tudi tako imenovan misijon po središčih, družinah, ki pa se bo začel en teden prej, od 1.3. do 8.3. Posamezniki, družine, zakonci naj bi v svojo sredo povabili osem do dvanajst prijateljev določen večer in tisti večer bo v vašo sredo prišel misijonar in vodil pogovor o določeni temi.
Kako naj bi stvar potekala v misijonskih središčih, po župniji?

Vsak voditelj bo imel določeno temo in kratek komentar, ki ga bo v pogovoru lahko uporabil.
Večer bo potekal približno takole:

  1. molitev za uspeh misijona ob goreči sveči
  2. Predstavitev
  3. Pogovor na temo
  4. sklepna molitev.

Večer naj ne bi trajal več kot eno uro. Če bo slučajno postavljeno vprašanje na katerega ne bo mogel voditelj misijonskega središča odgovoriti, se bo mogoče pogovoriti in dobiti odgovor pozneje pri misijonarju, ki bo misijon vodil.
Vsak misijonar, ki bo prišel v hišo, ne sprejema nikakršnega daru. Kdor bo želel darovati za stroške misijona, bo lahko storil v cerkvi ali v župnišču.
V vseh misijonskih središčih bo obravnavana ista tema, seveda na različen način, odvisno od sestave misijonskega središča.
Tisti, ki gosti misijonsko središče pride po večerni sveti maši in povabljenega gosta—misijonarja pelje na svoj dom, oziroma kraj, kjer bo srečanje potekalo.
Zadaj pod korom bo od nedelje, 10. 2. razpredelnica, kjer se boste lahko vpisali tisti, ki bi bili pripravljeni gostiti misijonarja in ljudi. Čas za prijavo je do nedelje 17. 2. . Izbirali boste lahko dan kdaj bi gostili misijonarja. Gostitelj mora biti iznajdljiv in povabiti na srečanje kogarkoli želi. Omejitve ni. To so lahko drugače misleči, lahko drugih veroizpovedi. Pomembno je le, da so odprti za srečanje in pogovor.
Skratka na tak način bomo pokazali, kakšni misijonarji smo! Želim vam veliko uspeha in milosti, s tem pa tudi veliko zadovoljstva pri širjenju Kristusovega nauka, saj je Jezus dejal, da nas bo priznal pred Nebeškim Očetom, če bomo mi njega pred ljudmi.

Komentarji so zaprti.