Letos je praznik vseh svetih v četrtek, zato bo sveta maša kot vsako nedeljo,  ob 10. uri v Studenem. Cerkev nam ob prazniku VSEH SVETIH namenja tako imenovane odpustke za pokojne. Pogoji za odpustek: nenavezanost na greh (spoved), molitev veroizpovedi, molitev po namenu svetega očeta prva dva dni obisk cerkve, potem pa ostale dni obisk pokopališča. Odpustek je mogoče pridobiti prvih osem dni v novembru.

Rad bi, da bi bili pozorni na molitev za pokojne.

Takoj po sveti maši bodo molitve in kropljenje grobov  v  Studenem.  Molitve so najprej v cerkvi in šele nato na pokopališču in grobovih. Med molitvijo za pokojne na pokopališčih prosim za mir in tišino, saj so drugače molitve brez pomena.

Blagoslov grobov v Belskem in v Predjami bo združen s sveto mašo in to en dan pred VSEMI SVETIMI. Tako bo sveta maša za vse pokojne vaščane, ki počivajo na pokopališču  v Belskem  v sredo 31. 10. ob 16. uri, v Predjami  pa isti dan ob 17. uri. Po sveti maši bo kropljenje in blagoslov grobov. Najprej se torej udeležite svete maše, nato pa še blagoslov grobov.

 

Komentarji so zaprti.