Svetovni dan bolnikov je vsako leto na god Lurške Matere Božje. Letos bo to v ponedeljek, 11. 2. V letošnjem geslu svetovnega dneva je misel iz prilike o Samarijanu: »Pojdi in tudi ti tako delaj! «

Svetovni dan bolnikov nas vsako leto na svoj način spodbudi k večanju občutljivosti za bolne in trpeče v naši družbi, po naseljih, v bolnišnicah in v neposredni soseščini. Večanje resnične humanosti je jamstvo, da bo človeška družba preživela z medsebojno povezanostjo in solidarnostjo.

Te dni je  priložnost za vse ljudi dobre volje, da izkažejo pozornost bolnikom. Še posebej velja to za kristjane.

Zdravi in bolni smo povabljeni, da ta dan molimo za blagoslov naši krajevni  Cerkvi in narodu, da ne bi evangelizacija ostala samo mnogokrat izrečena beseda. Prav v službi bolnim in trpečim mora postati živa, udejanjena metoda usmiljenega Samarijana.

Posebej pa naj to leto zaznamuje vnovična skrb za razumevanje in iskanje vrednosti zakramentov za bolnike. Spoved, bolniško maziljenje in obhajilo še vedno nimajo pravega pomena, predvsem pa globokega verskega in duhovnega spoštovanja. Sveta maša za vse bolne bo v ponedeljek, 11.2., ob 18. uri v Postojni.

Komentarji so zaprti.