Iskrena zahvala vsem za lep sprejem v vašo sredo. Zavedam se, da so menjave duhovnikov stresne tako za duhovnike kot za vernike. V srcu sem vesel, ker čutim, da imate g. Ervina še naprej radi in da ga iskreno pogrešate. Devetošolci so to takole povedali: »Ni prav, da je moral g. Ervin stran, čeprav ste tudi vi ful faca«. Sam pa čutim, da sem prišel med dobre ljudi, ki imajo radi duhovnike, zato upam, da se bomo počasi navadili drug na drugega in udomačili, kot pravi Mali princ.

Bogu in gospodu škofu sem hvaležen, da me je poslal k vam in v veselje mi je, da lahko med vami opravljam svoje duhovniško poslanstvo ob mnogih požrtvovalnih in zvestih sodelavcih. Zahvaljujem se zakristanu, pevcem, organistu, otroškemu zboru in njegovi voditeljici, bralcem božje besede, skrbniku spletne strani, krasilcem in čistilcem cerkve, staršem, ki čistite veroučne prostore, ministrantvom, katehistinji s. Luciji, članom ŽPS in ŽGS, molitveni skupini, vsem, ki kakor koli pomagate in skrbite za župnišče in za vse cerkve v župniji. Prav tako iskrena zahvala tudi vsem, ki skrbite za razne sezname. V upanju, da nisem koga pozabil, naj Bog povrne prav vsem, in tistim, ki jih nisem omenil naj povrne dvakrat.

Tudi za naprej si želim medsebojnega sodelovanja in dialoga. Verujem, da Bog deluje po ljudeh, ki poslušajo Svetega Duha. Prepričan sem, da Cerkev ni prostor izbrancev, ampak poklicanih, da bi skupaj postajali živo občestvo, ki v medsebojni ljubezni spodbujamo drug drugega na poti k svetosti. Hvala tudi vsem trpečim in bolnim, ki v prečutih nočeh in z rožnim vencem v roki vdano prenašate težo bolezni in molite za vse nas. Hvala tudi za premnoge materialne darove s katerimi skrbite za nas duhovnike, da imamo dostojno in človeka vredno življenje.

Vaš župnik

Komentarji so zaprti.